Galerie foto a automatelor mecanice de damă

Taguri: Galerie foto | Pentru femei | Clasice | Tradiționale

31.3.2022 | 4 MIN

Ceasurile mecanice sunt concepute pentru a rezista o viață întreagă... Și dacă aveți grijă de el, poate rezista mai multe vieți. Astăzi, am pregătit o mică perspectivă asupra istoriei ceasurilor mecanice și am selectat cele mai frumoase ceasuri mecanice de damă cu înfășurare automată, care credem că merită cu siguranță atenția dumneavoastră.

Ceasurile mecanice nu conțin nicio componentă electronică și funcționează numai pe baza componentelor mecanice. În prezent, marea majoritate a ceasurilor mecanice au înfășurare automată, astfel încât nu mai este nevoie să fie coroana înfășurată manual.

Díky rotoru se při nošení hodinky dotahují samy. Na obr. je rotor zdoben zlacením a zakrývá spodní polovinu strojku.

De cele mai multe ori, mecanismul mecanic poate fi văzut din cealaltă parte a ceasului, prin intermediul capacului transparent. Datorită rotorului, ceasul se înfășoară singur atunci când este purtat. În fotografie, rotorul este acoperit cu un strat auriu și acoperă jumătatea inferioară a mecanismului.

Pe scurt, astfel de ceasuri sunt numite "automate", deoarece sunt înfășurate de un rotor, care reprezintă un mecanism de înfășurare automată a peniței. Astfel, atunci când este purtat, ceasul se încarcă singur.

Cu micuțul Seiko 5 "Compact", japonezii de la Seiko au mers în întâmpinarea tuturor femeilor care au fost atrase de stilul sportiv al liniei lor Seiko 5 Sports, altfel masculină. Ceasurile din această linie păstrează fără compromisuri atribute precum rezistența ridicată la apă, mecanismul automat și o coroană acoperită la ora 4.

Ceasurile mecanice de perete au fost transformate în ceasuri de buzunar încă din secolul al XVI-lea, iar această primă formă de ceas era rezervată membrilor familiei regale și nobilimii. Interesant este faptul că au fost concepute pentru a fi purtate pe un lanț în jurul gâtului și, deoarece ceasurile din acea vreme erau foarte grele, provocau dureri considerabile în zona cervicală a membrilor familiei regale. Până în secolul al XVI-lea, ceasurile de buzunar au fost domeniul germanilor, apoi britanicii au preluat frâiele orologeriei și abia la începutul secolului al XIX-lea, elvețienii au devenit stăpâni.

Așa-numita Open Heart - o vedere prin cadran spre inima ceasului ("volanta") - nu este tocmai o caracteristică a ceasurilor de damă. Dar Hamilton a mers chiar mai departe în creativitate și curaj pentru a crea ceva diferit, original.

Cadranul ceasului Hamilton Jazzmaster de damă realizează decupaje asimetrice cu vedere la componentele frumos decorate ale mecanismului.

Mecanismul cu inimă deschisă a fost ales și de Orient Star din Japonia, care se concentrează pe piese mici, deosebit de elegante, în domeniul ceasurilor de damă.

Elvețienii au creat și primul ceas de mână. Designul și primul model a ieșit din atelierul unui maestru ceasornicar pe nume Abraham-Louis Breguet în 1810 și, deși inițial era destinat doar femeilor (ca o bijuterie practică sub formă de brățară, ceasurile de buzunar aparțineau încă îmbrăcămintei masculine), caracterul practic al ceasului de mână a atras în curând atenția și bărbaților. În prima jumătate a secolului al XX-lea a avut loc o creștere uriașă a popularității ceasurilor de mână mecanice (în special elvețiene) în întreaga lume.

Atunci când mecanismul este complet expus prin cadran, acesta poate fi numit ceas skeleton. Ingersoll este un specialist în acest domeniu.

În schimb, strategia minimalistă, inerentă celebrului designer Max Bill, a fost adoptată de germanii de la Junghans.

Galerie foto și ghid pentru gama Junghans Max Bill
12.1.2023
Galerie foto și ghid pentru gama Junghans Max Bill

Dar apoi, la sfârșitul anilor '60, a venit din Est o tehnologie care a dat peste cap lumea orologeră și a schimbat-o pentru totdeauna. Atunci când compania japoneză Seiko a dezvoltat ceasuri cu quartz alimentate cu baterii (care erau mai precise, mai durabile, necesitau mai puțină întreținere și, de asemenea, erau mult mai ușor de fabricat decât ceasurile mecanice - și, prin urmare, aveau un preț mult mai mic), aceasta a revoluționat literalmente orologeria în ceea ce este acum numit pe bună dreptate "Revoluția quartzului". Ceasurile cu baterii mai ieftine dominau piața.

Ceasurile elvețiene Certina sunt concepute pentru femeile care caută nu numai un aspect frumos, ci și o tradiție demnă și o funcționalitate și durabilitate corespunzătoare.

Durabilitatea este inerentă tuturor ceasurilor Certina, fără excepție. Astfel, veți găsi rezistență sporită la apă și cristal de safir pe fiecare ceas. Chiar și la cele cu perle și diamante.

Cu toate acestea, "revoluția quartzului", care a avut loc în anii '70 și '80, este denumită și "criza quartzului", deoarece a paralizat complet piața elvețiană pentru o perioadă de timp. În cele din urmă, elvețienii au reușit să reacționeze, iar unele dintre cele mai prestigioase branduri de ceasuri din lume, cum ar fi Patek Philippe și Rolex, au început să creeze modele de quartz mai ieftine, alături de cele mecanice - în ceasornicăriile de lux, bineînțeles. Alte branduri elvețiene de ceasuri au rezistat propriei lor dispariții prin fuziunea în actualul Swatch Group.

Elvețianul Tissot se referă la lunga sa istorie alături de gama Le Locle. Numele său provine de la numele orașului elvețian în care a început istoria Tissot în 1853.

Cu toate acestea, deși ceasurile cu quartz au o serie de avantaje raționale față de ceasurile mecanice, mulți pasionați de ceasuri încă nu agreează mecanismele mecanice. De ce? Răspunsurile cele mai frecvente nu fac apel la rațiune: fiind nu doar mai vechi din punct de vedere istoric, ci și mult mai greu de fabricat și necesitând o anumită îngrijire, ceasurile mecanice au un suflet sau o personalitate care îi conferă purtătorului un sentiment de siguranță și stabilitate în marea copleșitoare a tehnologiei moderne. Iar acesta este un lucru pe care quartzurile mai ieftine pur și simplu nu pot să îl egaleze.

Ceasurile menționate în articol