» Blog » Tutoriale

Cum să îngrijești o curea din piele și să îi prelungești durata de viață

Taguri: Tutoriale | Curele, brățări

12.4.2024 | 4 MIN

Curelele din piele sunt plăcute la atingere și conferă ceasului un stil deosebit. Datorită acestui fapt, există mulți iubitori de ceasuri care nu se mai satură de piele. Cu toate acestea, acestea au nevoie de o atenție deosebită, deoarece producătorii nu acceptă daunele cauzate de o manipulare și o manevrare necorespunzătoare a curelei atunci când se face o reclamație.

Noi înșine suntem foarte pasionați de curelele din piele și dorim să vă atragem atenția asupra capcanelor acestora. Am adunat câteva sugestii despre cum să îngrijiți pielea, astfel încât să vă puteți bucura de aspectul frumos al ceasului dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp. Aceste sugestii se aplică atât pentru piele naturală, cât și pentru piele artificială.

Curele italiene Morellato - Povestea și 4 argumente pentru care merită să le cumperi
19.5.2022
Curele italiene Morellato - Povestea și 4 argumente pentru care merită să le cumperi

Cum se strânge corect o curea de ceas din piele

Cadranul strălucește, pielea miroase a nou și abia așteptați să le arătați noul ceas prietenilor dvs. Înainte de a pune ceasul la încheietura mâinii, țineți minte câteva reguli pentru a evita deteriorarea curelii de piele.

Purtați ceasul fără a fi strâns prea tare. Încercați să puneți vârful degetului mic între mână și curea. Mâna dvs. va fi relaxată și încheietura mâinii nu va transpira. Nu îndoiți cureaua peste închizătoare cu o forță mare atunci când o fixați. Pielea s-ar putea rupe ușor sau chiar crăpa.

Řemínek by měl zůstat volnější

Cureaua trebuie să rămână liberă

Pentru curelele din piele, deci, cea mai obișnuită fixare este cu o cataramă cu ac. Totuși, aceasta este, în mod paradoxal, cea mai puțin delicată cu materialul. De aceea, în special la ceasurile mai scumpe, veți găsi un alt tip de închidere - cel mai adesea o închidere de tip fluture (care este folosită atât la brățările metalice, cât și la cele din piele). Încuietoarea fluture nu îndoaie cureaua, deoarece se deschide simetric ca un fluture și este dotată cu un buton.

Atenție la creme și parfumuri

Cremele îngreunează curățarea curelelor din piele, deoarece acestea se îmbibă mai ușor cu murdărie. Dacă vă ungeți des mâinile cu cremă, folosiți creme care nu sunt prea grase.

Multe femei își pun parfum pe încheietura mâinii. Dacă sunteți una dintre ele, folosiți un spray impregnant. Cureaua din piele va fi protejată împotriva intemperiilor și nu-și va pierde culoarea.

Nu spălați cureaua din piele sub un jet de apă

Ați avut primele zile de purtare. Oamenii laudă noul ceas și totul arată minunat. Cu toate acestea, cureaua din piele trebuie curățată din când în când. Spălarea acesteia sub un jet de apă este o greșeală fundamentală. Umezeala ajută bacteriile să se dezvolte, iar pielea începe să miroasă după un timp. Atunci când curățați, alegeți o cârpă umezită cu apă călduță și ștergeți cureaua cu grijă. Dacă se întâmplă ca cureaua să se ude, este o idee bună să o ștergeți și să o puneți în orez uscat, care va absorbi rapid umezeala.

O curea din piele are nevoie de îngrijire la fel ca un pantof sau o geantă din piele. Tratați pielea cu ceară de albine, ceară de carnauba sau ulei de lanolină cel puțin o dată pe lună. În zilele călduroase de vară, scoateți ceasul din când în când, ștergeți-vă încheietura mâinii și lăsați cureaua să se usuce pentru o vreme. Procedați la fel atunci când faceți sport cu ceasul pe mână.

Kožený řemínek by neměl být vystavován vodě

Cureaua din piele nu trebuie expusă la apă

Cureaua de piele nu are ce căuta sub duș

Există o percepție comună conform căreia ceasurile cu curea din piele sunt impermeabile. Aceasta nu este o afirmație complet adevărată. Unele ceasuri împiedică într-adevăr apa și umiditatea să pătrundă în interiorul carcasei ceasului, dar cureaua din piele în sine nu ar trebui să fie expusă la apă.

Nu intrați la duș, în piscină sau în mare cu ceasul dumneavoastră. De asemenea, evitați să spălați vasele cu ceasul pe mână. Agenții de curățare pot cauza pierderea lubrifiantului natural și decolorarea culorii.

Nu lăsați cureaua din piele să se usuce în lumina directă a soarelui

În momentul în care vă spălați cureaua ceasului, uscați-o cu o cârpă uscată. Uscarea pe un calorifer sau în lumina directă a soarelui nu este bună pentru piele. Astfel, pielea își pierde culoarea și se usucă mai repede, astfel încât se poate crăpa ușor.

Řemínek nevystavujte přímému slunci

Nu expuneți cureaua la lumina directă a soarelui

Evitați locurile afumate

Restaurantele în care se fumează și e plin de fum înăuntru nu sunt rele doar pentru sănătate, ci și pentru curelele din piele de calitate inferioară. Expunerea excesivă a unui ceas cu curea din piele la fumul de țigară și de trabuc va decolora ulterior cureaua.

Așadar, la ce trebuie să fiți atenți atunci când îngrijiți o curea din piele

  • Nu expuneți cureaua la umiditate excesivă
  • Nu puneți cureaua în apropierea radiatoarelor sau a altor surse de căldură
  • Nu expuneți pielea la lumina directă a soarelui
  • Evitați încăperile afumate
  • Nu purtați ceasul pe o mână după ce v-ați uns cu cremă
  • Purtați ceasul mai liber pe mână

Curelele din piele nu rezistă la nesfârșit

Curelele din piele pot dura de la șase luni la câțiva ani. Îngrijirea atentă a pielii îi poate prelungi durata de viață. Cu toate acestea, vă recomandăm totuși să o schimbați din când în când din motive de igienă.

Správná péče prodlouží životnost koženého řemínku

Îngrijirea corespunzătoare va prelungi durata de viață a unei curele din piele