Telefon 0737 472 246 (LU-VI 08:00 - 16:00 )
Coș
0 lei
Mergeți la comandă
logo

Amazfit Active Edge recenzie - Noul T-Rex aflat la limită

Taguri: Recenzii | Amazfit | Smartwatch

26.4.2024 | 7 MIN

Doriți un ceas smart care să fie durabil, care nu sacrifică stilul și are o mulțime de funcții smart? Iată-l. Amazfit Active Edge se află la limita dintre outdoor și smart, fiind în același timp o opțiune de smartwatch incredibil de accesibilă pentru toată lumea.

Prima dată am văzut ceasul ca fiind doar un rând dintr-un document Excel și m-am întrebat dacă dacă nu cumva este doar o alternativă la recent lansatele modele pătrate Amazfit Active. A doua oară l-am văzut într-o imagine și am devenit confuz. Ceasul este prezentat pe site-ul oficial ca fiind un ceas de stradă pentru skateboarding, pentru ciclism bmx și alte sporturi de agrement.

Confuzia mea provine din prezentarea acestui ceas, dar voi explica asta mai departe în articol. Ce se poate spune despre acesta din start?

  • stilul este asemănător cu Amazfit T-Rex,
  • are un design ușor, cu ecran AMOLED,
  • caracteristici sportive sofisticate,
  • meniuri simple,
  • funcții de fitness și inteligente.

Fuziunea dintre Casio și Amazfit a fost un succes

Dacă ne uităm la carcasa Active Edge și cunoaștem puțin lumea ceasurilor, primul lucru pe care îl observăm este aspectul ciudat care seamănă cu Casio Collection Fishing Gear WS-1500H-1AVEF.

Skoro dvojčata

Aproape gemeni.

Ceasul este destul de unisex. Deși are un diametru de circa 47 mm, este foarte ușor și se potrivește de minune la încheietura mâinii. Singurul lucru cu care femeile (și eu) vor avea o problemă este ca nu cumva să se rupă de la anse cureaua ceasului. Pe o mână mai subțire, va ieși puțin în afară. Cureaua este fixă, fără sistem de eliberare rapidă, la fel ca modelul T-Rex.

Ceasul este disponibil în trei opțiuni de culoare, unde cu una din culori Amazfit se adresează cu siguranță doamnelor - este vorba despre culoarea Mint Green. Celelalte două sunt culori clasice - gri și negru.

Dar greutatea este sub 50 de grame și veți aprecia cu siguranță faptul că ceasul este aproape imposibil de spart. Poate că nu se poate lăuda cu un standard militar, precum dinozaurul menționat mai sus, dar arată la fel. Și chiar dacă i-am dat destul de mult de lucru în timpul testării, încă arată ca nou.

Afișaj TFT de 1,36".

După mult timp, am pus mâna pe un ceas de la o marcă chineză care nu folosește un ecran AMOLED. Este ciudat, dar este adevărat. Așadar, acest ceas dispune de un ecran TFT de 1,36" cu o rezoluție de 360 x 360.

Afișajul se estompează până la negru, iar singurul loc în care se poate observa o ușoară diferență este doar la nivelul contrastului culorilor și la unele linii unde se pot vedea pixelii. Dar, cu siguranță, nu scade din valoarea modelului. Dimpotrivă. Lentila este ușor proeminentă deasupra afișajului, așa că nu trebuie să puneți pe el o sticlă sau folie de protecție.

Control combinat!

Luând exemplul modelelor Amazfit pentru outdoor, Active Edge primește și el comenzi combinate. Pe scurt, acest lucru înseamnă că puteți ajunge aproape peste tot atât cu atingere cât și cu butoanele. Are câteva funcții interesante precum o bară scroll în partea de sus care se deschide atunci când ajungeți la sfârșitul meniului și doriți să vă întoarceți la ecranul principal. Dar de ce nu. Singurul loc în care nu puteți ajunge cu ajutorul butoanelor este bara de notificări, care apare atunci când glisați spre dreapta.

Comenzile combinate mi se par foarte utile la schi alpinism, când aveți mănuși pe mâini și nu vreți să le dați jos. Apreciez faptul că Amazfit s-a gândit la lucruri mărunte, cum ar fi faptul că ecranul tactil se oprește în timpul activității.

În general, nu am nimic de reproșat comenzilor.

Senzori - Lipsește doar barometrul

Dotarea cu senzori este bună având în vedere prețul. Accelerometru, giroscop, monitorizare a ritmului cardiac, pulsoximetru, GPS (5 sisteme de sateliți) și cam asta e tot ce ne trebuie. Așadar, singurul lucru care ar fi util este un barometru pentru unele aventuri montane. Dar, în afară de asta, este o realizare foarte decentă din partea acestei mărci chinezești.

Černá – Amazfit Active Edge, červená – Garmin Fenix 7X PRO

Negru - Amazfit Active Edge, roșu - Garmin Fenix 7X PRO.

Nu am avut nicio problemă cu GPS-ul. Să fim cinstiți, la prețul pe care îl are, este grozav. Am avut Garmin-uri setate pe "Toate sistemele de satelit" și setările Amazfity nu funcționează, așa că bănuiesc că încă folosesc cele mai bune, sau, ca și Garmin.

Černá – Amazfit Active Edge, červená – Garmin Fenix 7X PRO

Negru - Amazfit Active Edge, roșu - Garmin Fenix 7X PRO.

Și iată dovada că curbele închise din pădure combinate cu o jachetă de goretex nu sunt ușoare nici măcar pentru Garmin. Dar s-a descurcat puțin mai bine decât Amazfit:-)

În ceea ce privește ritmul cardiac, e ca orice Amazfit - uneori este foarte precis, alteori însă nu te poți baza pe el deloc.

Fialová – Amazfit Active Edge, modrá – Garmin Fenix 7X PRO

Mov - Amazfit Active Edge, albastru - Garmin Fenix 7X PRO.

Am doar o comparație cu optica de la Garmin, cureaua de piept s-a dereglat cumva:-)

În general, sunt totuși mulțumit de acuratețe, deoarece condițiile de temperatură nu au fost tocmai ideale în timpul testelor mele.

Bateria a depășit așteptările

Amazfit scrie că bateria ar trebui să reziste încărcată în jur de 16 zile în modul smartwatch. Această valoare este deja destul de mare. Am purtat ceasul cu intermitențe (uneori nu am dormit cu el sau nu l-am purtat în timpul zilei), dar astăzi mă uit la el după 15 zile de testare și bateria a scăzut doar de la 80% la 40%. Acest lucru mă convinge că 16 zile de purtare completă îmi va oferi cu siguranță 16 zile și cine știe, poate mai mult.

Sunt un pic supărat că nu este specificat și modul GPS, dar îndrăznesc să spun că va fi mai mult de o zi. Ceea ce este foarte OK pentru acest tip de ceas. Dintre modurile de economisire a bateriei, există opțiunea de a limita urmărirea ritmului cardiac (clasic, la fiecare minut), urmărirea somnului și de a lăsa doar ora și notificările, sau de a-l face un adevărat Casio Collection și de a lăsa doar urmărirea orei.

Activitățile sportive sunt un punct forte ale modelului Active Edge

Activitățile sportive din marketingul amazfit pentru acest model sunt orientate mai mult către activități de stradă, cum ar fi BMX și SK8.

De ce nu, reclama arată bine și tinerii vor fi cu siguranță entuziasmați. Am avut și eu un moment de nostalgie și m-am gândit să scot skateboard-ul.

Dar, pe lângă aceste activități, există și activități normale precum alergat, ciclism, yoga, "hakysak" și așa mai departe:-) Amazfit a urcat deja de la 100+ la 130+ activități de antrenament.

Ceasul oferă și un antrenor AI dacă doriți să alergați o cursă sau să vă pregătiți pentru provocare, VO2 Max, timpul de recuperare sau poate o sarcină de antrenament de șapte zile. Am fost foarte plăcut surprins de faptul că aici puteți conecta și senzori externi, cum ar fi senzori de piept și senzori de bicicletă.

În general, sunt mulțumit de baza sportivă a ceasului și apreciez capacitatea de a conecta o curea toracică și, de asemenea, capacitatea de a seta o mulțime de lucruri direct în ceas.

One tap measuring și tort - ce au în comun aceste cuvinte?

Ceasul este destul de bine pus la punct când vine vorba de măsurarea fitness-ului. Are elementele de bază sub formă de minute active, pași, ritm cardiac, somn și apoi extensiile sub formă de măsurare cu o singură atingere și scoruri PAI. Măsurarea cu o singură atingere măsoară tensiunea medie, ritmul cardiac, SpO2și respirația. PAI este un scor special dezvoltat direct de Amazfit care ia în considerare exercițiile fizice, mișcarea și activitatea zilnică generală.

Acest scor trebuie să fie în jur de 100 PAI pentru a fi declarat sănătos de către Amazfit. Ceea ce reprezintă o valoare care este ușor de atins cu o oră de activitate în fiecare zi.

Ceasul vă poate detecta aura

Funcțiile inteligente de aici sunt de bază. Avem notificări pentru mesaje, apeluri și rețele de socializare, cronometru, alarmă, vreme și doar elementele de bază utile. Nu, nu căutați niciun apel telefonic sau plăți. Destul de interesantă este aplicația plătită Aura, unde puteți asculta o melodie specială pentru un somn bun cu chat AI, personalizată pentru dvs. Dacă funcționează sau nu, probabil că nu voi ști niciodată dacă nu îmi cumpăr funcția dar este cu siguranță interesant.

O altă opțiune este să descărcați câteva aplicații din magazinul Amazfit. Și, pentru prima dată, am descărcat și un joc - Snake. Cu siguranță o distracție bună pentru a-mi scurta pauza de prânz.

Active Edge, T-Rex sau cu totul altceva?

În general, am fost impresionat de Amazfit Active Edge. Un ceas simplu și aproape imposibil de spart, care oferă un antrenament ușor, supraveghează sănătatea și nu sparge bugetul familiei. Și, culmea, o autonomie a bateriei cu adevărat respectabilă.

Un T-Rex cu o durată de viață a bateriei ceva mai mare, un barometru și mai multe echipamente sportive costă ceva mai mult. Ceva între aceste două modele este versiunea de bază a Garmin Instinct 2, fără solar, care are sufletul proverbial Garmin și măsurători sportive de calitate.

Dar cum vi se pare acest ceas vouă?

Articole care v-ar putea plăcea:

 Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii
30.6.2022
Amazfit T-Rex 2 recenzie – Greul pe încheietura mâinii

Ceasurile menționate în articol

Noutăți Martie
765 lei nu este disponibil
769 lei nu este disponibil